Tillbaka

Index

   

 Jag och Kenneth

Jag och Lapprikets Don Dior

 

 

Vårt nya hus i Tolita

 

 

Jag och min familj bor i en liten by Tolita i Kil, Värmland, ca tre mil nordväst om Karlstad. Det är barnen Sabina och Izabell och jag med våra tre hundar Yava
(-04), Amiza(-07) och Jezzy(-10).
Äldsta dottern Robyn, bor inte kvar hemma. Hon bor i Dalarna med sin lilla dotter Corinne född juli -13.
Vi började fundera på hund vintern 2005-2006 och tittade på blocket på flera olika raser. Båda ville vi helst ha en vuxen hund, men helst ingen som farit illa eftersom vi har barn i huset.
Så fick vi då höra talas om att Nordanlidens hundar skulle säljas, och jag kände redan en Finsk lapphund som heter Nordanlidens Ånya, som jag var mycket fäst vid. Så blev det då så att vi fick hem våran goa Yava till oss i slutet av april 2006.
I februari året där på tog vi över Reijo, Yavas pappa. Men då hade vi också börjat fundera på att ta en valpkull efter Yava och spara en valp där då vi tycker att Yava är en så underbar hund. Den fjärde juli föddes då Amiza och hennes fyra systrar och Amiza knep mitt hjärta redan vid tre dygns ålder. Vid detta laget hade jag då också lärt känna Maria Risberg som har Lapprikets kennel som hjälpte mig att finna pappan till valparna, Lukumon Conn, och hans ägare Carina Jonsson, som har Plymspireas kennel, och i slutet av maj fick jag då förfrågan om att åka till Carina igen för att para Samejäntans Pärla åt Nettan, som har Samejäntans kennel, och det gjorde jag, och då träffade jag även Pia som har Nastapinums kennel.
Vid detta laget hade jag då lärt känna flera kennel ägare och började tycka att detta var väldigt roligt, så i september skickade jag in ansökan om kennelnamn och den 15 januari 2008 var det klart....................

 


 

Tillbaka

Index